12. edycja Święta Chleba i Dożynki Dworskie to okazja do spróbowania tradycyjnych wyrobów z Lubelszczyzny. Na odwiedzających skansen czekało mnóstwo wypiekanych smakołyków.
- Przygotowaliśmy wiele konkursów i rywalizacji zarówno dla gości, jak i wystawców. Wyróżniamy tych, dla których tworzenie tradycyjnych produktów jest prawdziwą pasją - mówi współorganizator spotkania Tadeusz Pęzioł.
Skansen przeżywał w niedzielę istne oblężenie. - Uwielbiam słodkości, więc spróbuje babeczek. Są pyszne! - mówi Małgorzata Kulczycka.
Wystawcy prezentowali swoje specjały na kolorowych stoiskach. - Naszym firmowym wyrobem jest Kozi Róg. Prezentujemy też cebularze, rogaliki, paszteciki czy bułeczki z kaszą gryczaną. To świetna zabawa, ale i praktyczna wymiana doświadczeń - podkreśla Renata Klimek z cukierni "Renatka".
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?