Pierwszą wizytę Magdy Gessler w restauracji w Tczewie jej pracownicy („Mam nadzieję, że nie będzie niczym rzucała.”) z pewnością chcieliby jak najszybciej wymazać z pamięci. „Śmierdzi gó..em. Dlaczego pani mi to podaje?” - to o flakach. „Masakryczne doświadczenie” - to o pierogach (po których prowadząca program wybiegła do łazienki). „Wygląda jak wymiociny lwa” - a tak Gessler skomentowała placek po cygańsku.
Magda Gessler z „Kuchennymi Rewolucjami” na Pomorzu. Odwiedziła m.in. Kościerzynę i Słupsk
Gessler stwierdziła, że właściciel lokalu i szef kuchni w jednej osobie nie potrafi gotować, w lokalu jest strasznie brudno. Właścicielowi dostało się też od pań pracujących w kuchni. Gessler sporo czasu zajęło przekonanie właściciela pizzerii Milenium w Tczewie, którego odwiedziła w domu, aby bardziej zaufał swoim pracownikom.
Prowadząca postawiła na kuchnię włoską, m. in. z pulpetami ze spaghetti oraz autorskimi pizzami - anielską i diabelską. Dawna „Milenium” stała się „Mio Angel” („Mój anioł”) i mimo problemów z gotowaniem makaronu finałowa kolacja została podsumowana dużymi brawami. Gessler pojawiła się w Tczewie sześć tygodni później i była zadowolona z metamorfozy.
"Kuchenne Rewolucje" w Kościerzynie. Magda Gessler zmieniła Zajazd Parada na Bar Zigi
Czytaj więcej na tczew.naszemiasto.pl.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?