Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Gotuj z Kurierem. Pierwsze nagrody rozdane (WIDEO)

Gabriela Bogaczyk
Dariusz Topyła, dyrektor biura reklamy Kuriera Lubelskiego, Dorota Soroka i Julianna Bednarczuk, laureatki konkursu ”Gotuj z Kurierem” oraz Sylwia Szewc-Koryszko, redaktor naczelna Kuriera Lubelskiego
Dariusz Topyła, dyrektor biura reklamy Kuriera Lubelskiego, Dorota Soroka i Julianna Bednarczuk, laureatki konkursu ”Gotuj z Kurierem” oraz Sylwia Szewc-Koryszko, redaktor naczelna Kuriera Lubelskiego Małgorzata Genca
Kosze pełne prezentów trafiły do pierwszych laureatek naszego konkursu kulinarnego "Gotuj z Kurierem". Panie przesłały nam przepisy na potrawy z kurczakiem w roli głównej.

Laureatki dostały oficjalnie nagrody, które ufundowali partnerzy konkursu Kuriera. Panie zwyciężyły w pierwszej kategorii na przepis z drobiem w roli głównej.

Kosze z upominkami od supermarketów Stokrotka oraz firmy Stella Pack S.A. otrzymały Justyna Lewandowska za przepis na szaszłyki drobiowe na perłowej kaszy z sosem szpinakowym, Karolina Woźniak za wysłanie przepisu na faszerowane udka na ryżu, Julianna Bednarczuk za kurczaka babci o nazwie Pollo della nonna oraz Dorota Soroka za przepis na kurczaka w sosie cebulowo-kokosowym z żurawiną.

Szaszłyki drobiowe na perłowej kaszy. Zobacz, jak je przyrządzić (WIDEO)

- Od 5 lat prowadzę blog kulinarny. Kiedyś znalazłam przepis na kurczaka w sosie cebulowo-kokosowym. Jednak przyrządzając danie, czegoś mi w nim brakowało, więc postanowiłam na przełamanie smaków dodać żurawinę. Okazało się to strzałem w dziesiątkę – mówi Dorota Soroka, laureatka naszego konkursu.

Dla Julianny Bednarczuk, gotowanie to też pasja od kilku lat. Do tej pory, wzięła udział już w kilkudziesięciu konkursach. – Podczas pobytu we Włoszech, natknęłam się na kurczaka Pollo della nonna. Postanowiłam go odtworzyć w domu. Sekretem tego dania są świeże zioła – zdradza Julianna Bednarczuk.

Zabawa z „Gotuj z Kurierem” trwa dalej. Przed nami jeszcze dziewięć kategorii. W tej chwili zbieramy przepisy na potrawy z ryb i owoców morza. Na Wasze propozycje czekamy do 30 września do godz. 11. Nazwiska zwycięzców opublikujemy 2 października. Można wysyłać także przepisy w następnej kategorii, którą są dania wegetariańskie. Na te pomysły czekamy do 7 października. Przepisy wraz ze zdjęciem dania można wysyłać na adres: [email protected]. Propozycje mogą być również dostarczone bezpośrednio do redakcji Kuriera przy Krakowskim Przedmieściu 10/1.

www.lubelskie.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski