Ryszard Kapłon wygrał dzięki przepisowi na warzywny gulasz z dorszem. Dostał go od cioci swojej żony.
- W moim domu na co dzień gotuje żona, ale ja czasami staram się coś wymyślić i przygotować, żeby ją odciążyć - mówi Ryszard Kapłon. I dodaje: - Moja specjalność to pasty.
Czytaj i oglądaj:
Gotuj z Kurierem. Przyrządzamy warzywny gulasz z dorszem (WIDEO)
Paweł Szaprowski żartuje, że pierwszą wodę przypalił, gdy miał 11 lat. Dziś inspiracją w kuchni są dla niego podróże po świecie i blogi kulinarne. Lubi eksperymentować. Na konkurs “Gotuj z Kurierem” wysłał przepis na gęstą zupę rybną z wędzonym pstrągiem i chipsami z chorizo.
- Ryba użyta do zupy musi być jak najświeższa. Dobrze, jeśli pochodzi z regionalnej hodowli - podkreśla Paweł Szaprowski.
Natomiast Grzegorz Teresiński zaproponował przepis na tartę ze szczupakiem. Swoimi pomysłami na nowe dania dzieli się też na stronie sniadanienadywanie.pl.
- Gotuję od zawsze, to moja pasja - przyznaje nasz rozmówca. - Na przyszły rok przygotowuję książkę kucharską, która będzie połączeniem literatury erotycznej i autorskich przepisów - zdradza Grzegorz Teresiński.
Czwartym zwycięzcą drugiego etapu naszego konkursu kulinarnego jest Marzena Wielgosz, która podzieliła się przepisem na krewetki z makaronem.
Zwycięzcy “Gotuj z Kurierem” dostają kosze ufundowane przez partnerów konkursu, czyli supermarkety Stokrotka oraz firmę Stella Pack S.A.
Zapraszamy do naszej zabawy. Teraz czekamy na Państwa przepisy z kuchni wegetariańskiej. Wraz ze zdjęciem gotowego dania należy je wysłać na adres: [email protected]. Propozycje można składać także bezpośrednio w siedzibie Kuriera Lubelskiego, ul. Krakowskie Przedmieście 10/1.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?