Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Gotuj z Kurierem: Zwycięzcy drugiego etapu odebrali nagrody (WIDEO)

MS
Od lewej: Grzegorz Teresiński, Paweł Szaprowski, Ryszard Kapłon w towarzystwie redaktor naczelnej Kuriera Lubelskiego, Sylwii Szewc - Koryszko.
Od lewej: Grzegorz Teresiński, Paweł Szaprowski, Ryszard Kapłon w towarzystwie redaktor naczelnej Kuriera Lubelskiego, Sylwii Szewc - Koryszko. Anna Kurkiewicz
W piątek gośćmi naszej redakcji byli zwycięzcy drugiego etapu konkursu kulinarnego “Gotuj z Kurierem”. To oni przysłali najciekawsze przepisy na ryby i owoce morza.

Ryszard Kapłon wygrał dzięki przepisowi na warzywny gulasz z dorszem. Dostał go od cioci swojej żony.

- W moim domu na co dzień gotuje żona, ale ja czasami staram się coś wymyślić i przygotować, żeby ją odciążyć - mówi Ryszard Kapłon. I dodaje: - Moja specjalność to pasty.

Czytaj i oglądaj:
Gotuj z Kurierem. Przyrządzamy warzywny gulasz z dorszem (WIDEO)

Paweł Szaprowski żartuje, że pierwszą wodę przypalił, gdy miał 11 lat. Dziś inspiracją w kuchni są dla niego podróże po świecie i blogi kulinarne. Lubi eksperymentować. Na konkurs “Gotuj z Kurierem” wysłał przepis na gęstą zupę rybną z wędzonym pstrągiem i chipsami z chorizo.

- Ryba użyta do zupy musi być jak najświeższa. Dobrze, jeśli pochodzi z regionalnej hodowli - podkreśla Paweł Szaprowski.

Natomiast Grzegorz Teresiński zaproponował przepis na tartę ze szczupakiem. Swoimi pomysłami na nowe dania dzieli się też na stronie sniadanienadywanie.pl.

- Gotuję od zawsze, to moja pasja - przyznaje nasz rozmówca. - Na przyszły rok przygotowuję książkę kucharską, która będzie połączeniem literatury erotycznej i autorskich przepisów - zdradza Grzegorz Teresiński.

Czwartym zwycięzcą drugiego etapu naszego konkursu kulinarnego jest Marzena Wielgosz, która podzieliła się przepisem na krewetki z makaronem.

Zwycięzcy “Gotuj z Kurierem” dostają kosze ufundowane przez partnerów konkursu, czyli supermarkety Stokrotka oraz firmę Stella Pack S.A.

Zapraszamy do naszej zabawy. Teraz czekamy na Państwa przepisy z kuchni wegetariańskiej. Wraz ze zdjęciem gotowego dania należy je wysłać na adres: [email protected]. Propozycje można składać także bezpośrednio w siedzibie Kuriera Lubelskiego, ul. Krakowskie Przedmieście 10/1.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski