Za nami trzeci etap konkursu kulinarnego „Gotuj z Kurierem”. Jury wyłoniło najlepsze przepisy nadesłane przez Czytelników w kategorii dania wegetariańskie.
Nagrody tym razem otrzymują: Małgorzata Bandzarewicz za przepis na pasztet z batata i soczewicy, Piotr Bednarczuk za falafele z cieciorki, Magdalena Orzeł za przepis na makaron Soba z tofu oraz Iwona Siwczak za placki z kabaczka. Laureaci dostaną upominkowe kosze pełne prezentów.
Kulinarna zabawa z Kurierem potrwa jeszcze do 25 listopada. Obecnie czekamy na Państwa przepisy dań składających się maksymalnie z pięciu składników. W ten sposób, zachęcając do minimalizmu, uczcimy Światowy Dzień Żywności, który przypada 16 października. Na propozycje tych przepisów czekamy do 14 października. Wyniki poznamy w piątkowym wydaniu Kuriera.
- Zachęcamy, by przesyłać propozycje swoich ulubionych dań. Można po prostu ograniczyć w nich ilość składników. W tym dniu chodzi o to, by nie marnować niepotrzebnie żywności, bo wiele produktów, które mamy w domu, trfia niestety do kosza - zaznacza Dawid Furmanek, który prowadzi warsztaty kulinarne mEATing.
Naszą kolejną konkursową kategorią będą dania z makaronem w roli głównej. Na te zgłoszenia czekamy do 21 października. Zwycięzców poznamy 23 października na łamach Kuriera.
Przepisy kulinarne wraz ze zdjęciem dania prosimy wysyłać na adres mailowy: konkurs @kurierlubelski.pl. Propozycje można składać również bezpośrednio w siedzibie Kuriera przy Krakowskim Przedmieściu 10/1 w Lublinie.
Codziennie rano najświeższe informacje z Lublina i okolic na Twoją skrzynkę mailową.
Zapisz się do newslettera!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?