MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Były lody szpinakowe i nie tylko! Za nami otwarcie Centrum Szkoleniowo-Edukacyjnego PCK w Lublinie. Zobacz zdjęcia

Patrycja Wójtowicz
Patrycja Wójtowicz
W budynku Lubelskiego Oddziału Okręgowego Polskiego Czerwonego Krzyża odbyło się otwarcie Centrum Szkoleniowo-Edukacyjnego. W trakcie wydarzenia dzieci ze Szkoły Podstawowej nr 23 im. Olimpijczyków Olimpijskich mogły wziąć udział w warsztatach związanych z alternatywnym przygotowaniem posiłków i spróbować m.in. lodów szpinakowych przygotowanych przez Arkadiusza Gałkę przy użyciu ciekłego azotu. Zobacz zdjęcia.

Oficjalne otwarcie lubelskiego Centrum Szkoleniowo-Edukacyjnego PCK odbyło się w piątek (17 września) przy ul. Bursaki w Lublinie. Projekt ten ma na celu m.in. promocję zdrowego odżywiania i edukację ekologiczną wśród najmłodszych. Zajęcia, jakie będą w nim prowadzone mają być przeznaczone dla dzieci z klas 1-3 szkół podstawowych z powiatu lubelskiego i samego Lublina.

W uroczystym otwarciu Centrum Szkoleniowo-Edukacyjnego wzięły udział dzieci ze Szkoły Podstawowej nr 23 im. Olimpijczyków Olimpijskich, które obserwowały jak kucharz Arkadiusz Gałka przygotowuje posiłki, w tym m.in. lody szpinakowe, przy pomocy ciekłego azotu.

Otwarcie centrum było możliwe dzięki współpracy Lubelskiego Oddziału Polskiego Czerwonego Krzyża z Fundacją Auchan na Rzecz Młodzieży.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Seria pożarów Premier reaguje

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski