- Codziennie ktoś do nas dzwoni i zamawia wybrane z menu dania. Pierwsze zgłoszenia zaczęliśmy odbierać na początku marca. Od lat mamy również wielu stałych klientów, którzy dużo wcześniej planują u nas kulinarne przygotowanie świąt - zapewnia Anna Szymańska-Tyburek z firmy MC' Catering, ul. Staszica 1.
Koszt organizacji standardowego przyjęcia wielkanocnego zaczyna się od 30 zł za osobę.
- Oczywiście wszystko zależy od ilości potraw, którymi chcemy przyjąć naszych gości. U nas minimalne zamówienie wynosi 100 zł. Ostatnie zgłoszenia przyjmujemy na cztery dni przed Wielkanocą - uprzedza Jarosław Muzykowski, menedżer Cateringu Kogucik, przy ul. Czechowskiej. W wielkanocnym menu Kogucika znajdziemy 27 potraw, w tym, m.in. kilka rodzajów tartinek, jajka faszerowane, pasztety, sałatki jarzynowe oraz mazurki i serniki.
Kruchą szarlotką, baleronem białoruskim, kaczką z żurawiną i wieloma innymi, równie smakowitymi potrawami kusi nas sklep "Dobra Kuchnia"przy ul. Zielonej. Na liście wielkanocnego menu znalazło się kilkadziesiąt potraw. Dzięki temu możemy skompletować całe przyjęcie dla dużej rodziny lub wybrać pojedyncze zestawy.
- Dania możemy przygotować do ostatniej chwili, tuż przez samą Wielkanocą. Ruch powoli się rozkręca. Klienci zaczynają pytać o naszą ofertę i wybierać potrawy - zdradza jedna z ekspedientek sklepu.
Przykładowe ceny potraw:
Barszcz biały 22 zł/litr
Pasztet mięsny 26 zł/kg
Kurczak faszerowany z żurawiną 6 zł/porcja
Paszteciki z kapustą i pieczarkami 21 zł/kg
De volaille z masłem 6 zł/porcja
Jajko w szynce 4,5 zł/porcja
Jajka faszerowane 3,5 zł/porcja
Baleron białoruski 5 zł/porcja
Sałatka jarzynowa 17 zł/kg
Schab ze śliwką 42 zł/kg
Sernik 26 zł/kg
Szarlotka 20 zł/kg
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?