Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Gotuj z Kurierem: Przepis na grillowaną kaszankę z pieczarkami i papryką (WIDEO)

Gabriela Bogaczyk
mat. nadesłany
Przedstawiamy pierwsze wyniki w kategorii „dania z grilla”. W tym tygodniu zwyciężyła Anna Wierzbic. Wysłała nam propozycję na grillowaną kaszankę z pieczarkami i papryką. W nagrodę otrzymuje od nas zestaw produktów od firmy Stella Pack oraz kosz upominkowy od firmy E.Leclerc.

Ogórki małosolne. Przepis na pyszne przetwory (WIDEO)

Drugie miejsce zajęła Zofia Nakielska za przepis na grillo-wane szaszłyki z mięsa mielonego drobiowego. Trzeci na podium znalazł się w tym tygodniu Radosław Surmacz, który wysłał do redakcji Kuriera przepis na placki z wędzoną makrelą. Laureaci drugiego i trzeciego miejsca otrzymują od nas po zestawie produktów od firmy Stella Pack. Dodatkowo, osoby z trzech pierwszych miejsc dostaną prezenty niespodzianki z wędlinami oraz wyrobami Zakładów Mięsnych „Łmeat-Łuków”.

Przypominamy, że nasza zabawa kulinarna „Gotuj z Kurierem” nadal trwa. W dalszym ciągu czekamy na propozycje Czytelników „dań z grilla”. Spośród nadesłanych w przy-szłym tygodniu zgłoszeń, jury wybierze trzy zwycięskie propozycje. - Jesteśmy zaskoczeni tak ogromnym zainteresowaniem Czytelników. Poziom nadsyłanych przepisów jest wysoki i zaznaczam, że wcale nie trzeba wymyślać skomplikowanych produktów. Wystarczy jakieś mięso i skromna ilość dodatków - opowiada Dawid Furmanek, przewodniczący jury.

Do najbliższej środy czekamy na przepisy kulinarne w kategorii „dania z grilla”. Wraz ze zdjęciem dania, prosimy je wysyłać na adres mailowy: [email protected]. Propozycje można składać również bezpośrednio w siedzibie Kuriera Lubelskiego przy Krakowskim Przedmieściu 10/1 w Lublinie.

Grillowaną kaszankę nadesłała Anna Wierzbic
Pierwsze miejsce w tym tygodniu zajęła Anna Wierzbic za przepis na grillowaną kaszankę z pieczarkami i papryką. Obok publikujemy szczegóły zwycięskiej propozycji. Pozostałe przepisy, które zajęły II i III miejsce, zostaną opublikowane na stronie internetowej Kuriera oraz w naszym comiesięcznym dodatku „Lublin Cafe”. Smacznego! Grillowana kaszanka z pieczarkami i papryką

Składniki:
3 kaszanki
1 papryka czerwona
25 dag pieczarek
1 cebula
sól
pieprz
oliwa

Przygotowanie:
Pieczarki kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na od-robinie oliwy podsmażamy pieczarki razem z cebulą. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski. Na kawałku folii aluminiowej układamy porcję pieczarek, papryki oraz kaszankę. Oprószamy solą i pieprzem. Folię zawijamy i układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy około 20 minut.

Lubicie gotować?

Czekamy na Wasze przepisy.

[email protected]

Lublin. Dziewczyny niszczyły słupki. Na komisariat zgłosiły się z rodzicami (ZDJĘCIA, WIDEO)

Martwy orzeł przedni w gminie Turobin. Ktoś celowo skrzywdził zwierzę?

Zachodnia obwodnica Lublina powstaje zgodnie z planem (ZDJĘCIA, WIDEO)

Aqua Lublin. Otylia Jędrzejczak będzie uczyć pływać (ZDJĘCIA)

Plac Litewski na archiwalnych zdjęciach. Zobacz jak się zmieniał


Codziennie rano najświeższe informacje z Lublina i okolic na Twoją skrzynkę mailową.
Zapisz się do newslettera!">Zapisz się do newslettera!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski