Ogórki małosolne. Przepis na pyszne przetwory (WIDEO)
Drugie miejsce zajęła Zofia Nakielska za przepis na grillo-wane szaszłyki z mięsa mielonego drobiowego. Trzeci na podium znalazł się w tym tygodniu Radosław Surmacz, który wysłał do redakcji Kuriera przepis na placki z wędzoną makrelą. Laureaci drugiego i trzeciego miejsca otrzymują od nas po zestawie produktów od firmy Stella Pack. Dodatkowo, osoby z trzech pierwszych miejsc dostaną prezenty niespodzianki z wędlinami oraz wyrobami Zakładów Mięsnych „Łmeat-Łuków”.
Przypominamy, że nasza zabawa kulinarna „Gotuj z Kurierem” nadal trwa. W dalszym ciągu czekamy na propozycje Czytelników „dań z grilla”. Spośród nadesłanych w przy-szłym tygodniu zgłoszeń, jury wybierze trzy zwycięskie propozycje. - Jesteśmy zaskoczeni tak ogromnym zainteresowaniem Czytelników. Poziom nadsyłanych przepisów jest wysoki i zaznaczam, że wcale nie trzeba wymyślać skomplikowanych produktów. Wystarczy jakieś mięso i skromna ilość dodatków - opowiada Dawid Furmanek, przewodniczący jury.
Do najbliższej środy czekamy na przepisy kulinarne w kategorii „dania z grilla”. Wraz ze zdjęciem dania, prosimy je wysyłać na adres mailowy: [email protected]. Propozycje można składać również bezpośrednio w siedzibie Kuriera Lubelskiego przy Krakowskim Przedmieściu 10/1 w Lublinie.
Grillowaną kaszankę nadesłała Anna Wierzbic
Pierwsze miejsce w tym tygodniu zajęła Anna Wierzbic za przepis na grillowaną kaszankę z pieczarkami i papryką. Obok publikujemy szczegóły zwycięskiej propozycji. Pozostałe przepisy, które zajęły II i III miejsce, zostaną opublikowane na stronie internetowej Kuriera oraz w naszym comiesięcznym dodatku „Lublin Cafe”. Smacznego! Grillowana kaszanka z pieczarkami i papryką
Składniki:
3 kaszanki
1 papryka czerwona
25 dag pieczarek
1 cebula
sól
pieprz
oliwa
Przygotowanie:
Pieczarki kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na od-robinie oliwy podsmażamy pieczarki razem z cebulą. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski. Na kawałku folii aluminiowej układamy porcję pieczarek, papryki oraz kaszankę. Oprószamy solą i pieprzem. Folię zawijamy i układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy około 20 minut.
Lubicie gotować?
Czekamy na Wasze przepisy.
Lublin. Dziewczyny niszczyły słupki. Na komisariat zgłosiły się z rodzicami (ZDJĘCIA, WIDEO)Martwy orzeł przedni w gminie Turobin. Ktoś celowo skrzywdził zwierzę?
Zachodnia obwodnica Lublina powstaje zgodnie z planem (ZDJĘCIA, WIDEO)
Aqua Lublin. Otylia Jędrzejczak będzie uczyć pływać (ZDJĘCIA)
Plac Litewski na archiwalnych zdjęciach. Zobacz jak się zmieniał
Zapisz się do newslettera!">Zapisz się do newslettera!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?