Nie kupuj mrożonki. Domowa wersja jest tańsza, zdrowsza i smaczniejsza!
Samodzielnie przygotowane warzywa na patelnię są smaczniejsze, zdrowsze i tańsze niż gotowa mrożonka. Ich przyrządzenie jest bardzo proste i zajmuje dosłownie...
Co zamiast pączków? Wypróbuj sprawdzone przepisy na tłusty czwartek
W tłusty czwartek nie liczymy kalorii. Tego dnia można do woli zajadać się słodkościami. Jeżeli nie przepadasz za pączkami, to mamy kilka propozycji na...
Zrobiłam najprostszy chleb z gara. Jest tani i smakuje lepiej, niż ze sklepu
Szybki chleb z gara to propozycja dla osób, które nie chcą cierpliwie czekać na domowy chleb na zakwasie. Domowy chleb z gara robię na drożdżach, mące...
Delikatny omlet w 5 minut. Idealny posiłek na początek dnia
Poznaj sposób na pyszny i puszysty omlet z warzywami, który jest banalnie prosty w wykonaniu. Zrobisz go w 5 minut i wypełnisz ulubionymi warzywami. Świetnie...
Najłatwiejsze oponki serowe. Sprawdzony przepis na karnawałowy przysmak
Puszyste i mięciutkie oponki serowe to hit karnawału. Nie musisz czekać na tłusty czwartek, żeby się za nie zabrać. Są banalnie proste do przygotowania, bo tak...
Doskonała wuzetka na Dzień Babci. Tradycyjny przepis na zachwycające ciasto
Wuzetka to jedno z najpopularniejszych polskich ciast. Składa się z dwóch czekoladowych biszkoptów, przełożonych śmietanowym kremem. Całość dekoruje się polewą...
Kredensy to teraz hit. Kojarzysz kultowe urządzenia kuchenne z PRL-u? Galeria zdjęć
Kuchnie w PRL-u były bardzo do siebie podobne, bo meble i akcesoria produkowano na masową skalę. Upolowanie podstawowych sprzętów było dużym wyzwaniem i często...
W Wigilię można jeść zdrowo! Wybieraj potrawy z tymi produktami
Wigilia Bożego Narodzenia to przede wszystkim uroczysta kolacja pełna wyjątkowych potraw. Choć możemy kojarzyć ją z przejedzeniem i niestrawnością, to od nas...
Barszcz i grzybowa to nie jedyne wigilijne zupy. Niektóre z nich mogą zaskoczyć
Barszcz i grzybowa to dwie najpopularniejsze zupy, podawane w Polsce na wigilijną kolację, ale wcale nie wszystkie. W niektórych regionach wieczerzę...
Przepis na ciasto na pierogi od gospodyń wiejskich. Co trzeba dodać?
Ciasto na pierogi - na kilka dni przed Wigilią wielu z nas przygotowuje pierogi z wybranym farszem. Hurtowe ilości trafiają do zamrażalnika, aby potem ugotowane...
Najlepsze wigilijne smaki z różnych regionów Polski. Znasz te świąteczne potrawy?
Polska wigilia to nie tylko barszcz, makowiec czy pierogi z kapustą i grzybami. W niektórych regionach kraju dawniej królowały potrawy, o których wielu z nas...
Na gramy albo kilogramowy worek. Ile zapłacimy za suszone grzyby od zbieraczy?
Ile kosztuje 1 kg suszonych grzybów? Przydadzą się do zupy, pierogów i sosów. Suszone grzyby są znacznie droższe od tych świeżych, więc te na sprzedaż są...
Majonez i musztardę możesz zrobić sam. Zobacz tradycyjne przepisy prosto ze wsi
Sosów i dodatków używamy w kuchni na co dzień, jednak to w okresie świątecznym rośnie zainteresowanie typowo domowymi wyrobami. Skoro samodzielne lepimy...
Polski przysmak uznany za najgorszy mięsny produkt świata! Niektórzy będą oburzeni
Polski salceson to najgorszy produkt mięsny na świecie. Tak przynajmniej wynika z nowego rankingu opublikowanego przez Taste Atlas, internetowy przewodnik...
Pierogi lub barszcz można przygotować wcześniej. Zamroź, a potem wyjmij na święta
Jak ułatwić sobie przygotowania do świąt Bożego Narodzenia? Mrożąc. Nawet najlepsze gospodynie zawczasu lepią pierogi, aby tuż przed Wigilią oszczędzić sobie...
Sprawdzone przepisy na dania z gęsią
Dlaczego właśnie teraz warto sięgać po gęś? Bo tylko w listopadzie i grudniu kupimy gęś świeżą. Zobaczcie propozycje na proste i pyszne dania z gęsią w roli...
Pierogi, tuszka, smalec, pasztet. Ile kosztują produkty z gęsiny? Zaczyna się sezon
W listopadzie szczególne miejsce w menu restauracji oraz na niepodległościowych festynach zajmuje gęsina. Nogi, piersi z gęsi czy całe tuszki pojawiają się...
Jedzenie na cmentarzach. Regionalne (i nie tylko) przysmaki na Wszystkich Świętych
Wszystkich Świętych kojarzy się nam głównie ze zniczami i chryzantemami. W niektórych regionach Polski można spotkać też stoiska, na których sprzedawane jest…...
Rodzaje kasz w kuchni. Co zrobić z gryczanej, a co z jęczmiennej?
O kaszy często słyszymy, rozmawiamy, ale czy często serwujemy ją w swoim jadłospisie? Jesień wielu z nas wprawia w melancholijny, niekiedy ponury nastrój. Warto...
Pożywna i rozgrzewająca zupa z brukselki. Taką robiły nasze mamy i babcie
Zupa z brukselki to pyszna propozycja na jesienny obiad. Jest nie tylko zdrowa, ale i smaczna. Dzięki niej w prosty sposób można przemycić – tak często...
Na jesienne i zimowe surówki oraz sałatki są w sam raz. Jak zrobić kiszone buraki?
Kiszone buraki to podstawa wielu smacznych dodatków obiadowych, ale zarazem też źródło cennych witamin i minerałów. Doskonale znają je osoby walczące z anemią,...
Wątróbka jakiej nie znacie! W połączeniu ze śliwkami jest naprawdę pyszna
Lubisz wątróbkę z cebulą i jabłkiem? W takim razie wątróbkę z cebulą i śliwkami wręcz pokochasz! Smak podrobów zostaje przełamany przez delikatną słodycz śliwek...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano wczoraj w kategorii Rzeczoznawcy
Dodano 2 tygodnie temu w kategorii Biuro tłumaczeń
Dodano 2 tygodnie temu w kategorii Oświetlenie
Dodano 2 tygodnie temu w kategorii Naprawa AGD