- Stan sanitarno-higieniczny restauracji pozostawiał wiele do życzenia. Nie dość, że klientom serwowano przeterminowaną żywność, to jeszcze w pomieszczeniach leżały odchody gryzoni - mówi Barbara Sawa-Wojtanowicz z lubelskiego sanepidu. - Brakowało środków do dezynfekcji rąk, a pracownicy nie posiadali wymaganej dokumentacji lekarskiej - dodaje.
Restauracja została zamknięta, a jej właściciel ukarany 400-złotowym mandatem.
Codziennie rano najświeższe informacje z Lublina i okolic na Twoją skrzynkę mailową. Zapisz się do newslettera!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?