Klienci cukierni "Williams" (Krakowskie Przedmieście 39, al. Spółdzielczości Pracy 30) mają do wyboru m.in.: serniki z brzoskwiniami, wiedeńskie, makowce i keksy. Przysmaki możemy zamawiać maksymalnie na dwa, trzy dni przed świętami. Za ciasta z "Williamsa" zapłacimy odpowiednio: makowiec 28 zł/kg, keks 28 zł/kg, sernik 33 zł/kg.
Baranki wielkanocne, zające drożdżowe i torciki pascha możemy kupić w cukierni Ambasador, Krakowskie Przedmieście 29.
- Standardowe ceny wypieków wahają się od 20 do 50 zł za kilogram. Dużych zamówień już nie przyjmujemy, ale zawsze można kupić ciasta na miejscu - informuje Monika Misiak, menedżer cukierni.
26 rodzajów przeróżnych ciast znajdziemy natomiast w ofercie cukierni "Skierka", ul. Wileńska 21. Amatorzy serników mogą zamówić na święta kilka gatunków tego wypieku m.in.: brzoskwiniowy, kokosowy, wiedeński, z kajmakiem oraz camargo. Za wypieki ze "Skierki" zapłacimy od 20,90 do 27,90 za kg.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?