Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pszczółka rozwija skrzydła na Felinie

Piotr Nowak
FC Pszczółka
Karmelki już trafiły do sklepów, a w kolejce są cukierki czekoladowe i galaretki. Nowa Fabryka Cukierków „Pszczółka” rozpoczęła działalność.

Po przeprowadzce oraz montażu linii, które do tej pory funkcjonowały w starej fabryce przy ul. Krochmalnej, produkcja cukierków ruszyła pełną parą.

Karmelki są już wytwarzane w nowoczesnym zakładzie, który kosztem 153 mln zł powstał w podstrefie ekonomicznej na Felinie.

Produkcja rozpoczęła się od nowego wyrobu – musujących karmelków, które właśnie trafiły na rynek.

– Uruchomienie fabryki przebiegło zgodnie z planem i naszymi założeniami. Przed nami bardzo duże wyzwanie – wprowadzenie na rynek nowych produktów. Obecnie jesteśmy na etapie testowania i udoskonalania cukierków 
czekoladowych – mówi Aleksander Batorski, prezes FC „Pszczółka”.

W najbliższym czasie planowana jest produkcja pralinek, cukierków czekoladowych oraz galaretek, które na sklepowe półki trafią w ciągu 2 – 3 miesięcy.

Całkowita powierzchnia nowego zakładu to blisko 21 tys. mkw., czyli siedem razy więcej niż zajmowała fabryka zlokalizowana przy ul. Krochmalnej.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski